«Б.Оразбаев атындағы 1-ЖЭО, А.Жақұтов атындағы 2-ЖЭО, «АлЭС» АҚ 3-ЖЭО өндірістік бөлімшелерінің қызметкерлерін ыстық тамақпен қамтамасыз ету қызметтерін орындаушыны (ларды) таңдау бойынша конкурс өткізу туралы»
«Алматы электр станциялары» АҚ («АлЭС» АҚ) (ҚР, 050002 Алматы қ., Достық даңғылы, 7-үй) ЖЭО-1 Өндірістік департаменттерінің қызметкерлерін ыстық тамақпен қамтамасыз ету бойынша орындаушыны(ларды) таңдау бойынша конкурс өткізу туралы хабарлайды. Б. Оразбаева, ЖЭО-2 А. Жақұтова, «АлЭС» АҚ ЖЭО-3.
Өтінімдерді қабылдаудың басталуы 2021 жылғы «12» қазан сағат 9:00-ден бастап, өтінімдерді қабылдаудың аяқталуы 2021 жылғы «18» қазан сағат 17:00-ге дейін.
Конкурсқа қатысуға өтінімдер мен оларға қоса берілетін құжаттарды қабылдауды, сондай-ақ конкурсқа қатысушыларды тіркеуді «АлЭС» АҚ-да құрылған арнайы комиссия тіркеу журналында, 050002, Алматы қ., Медеу ауданы, Достық даңғылы, 7, каб мекенжайы бойынша жүргізеді. 123.
Анықтама телефоны: 8 (727) 227-70-16, +7(777)777-20-60.
Ыстық тамақпен қамтамасыз ету бойынша қызметтер көрсету жоспарланатын объект туралы мәліметтер:
ЖЭО-1 Өндірістік департаменттерінің қызметкерлерін қамтамасыз ету үшін. Б. Оразбаева, ЖЭО-2 А. Жақұтова, ЖЭО-3 «АлЭС ыстық тамақпен» АҚ, «АлЭС» АҚ өтеусіз ЖЭО-1 Өндірістік департаменттерінің аумағында орналасқан уақытша бос үй-жайларды ұсынады. Б. Оразбаева, ЖЭО-2 А. Жақытова, «АлЭС» АҚ ЖЭО-3 келесі мекенжайлар бойынша:
ЖЭО-1 им. Б. Оразбаева-Алматы қаласы, Сейфулин даңғылы, 433. Жалпы ауданы 123,55 ш. м. үй-жай.;
ЖЭО-2 им. А. Жақұтова-Алматы қ., Алғабас м., 7 көшесі, 130 үй. Жалпы ауданы 290,3 ш. м. үй-жай;
ЖЭО-3-Алматы облысы, Іле ауданы, Өтеген батыр кенті, Батталханов көшесі, 20. Жалпы ауданы 93 ш. м. үй-жай
Үй-жай «3» жыл мерзімге беріледі.
Қызметтердің әлеуетті орындаушысына қойылатын талаптар:
Орындаушы өз жұмысында қолданыстағы ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 стандарттарының және қолданыстағы ISO 22000 (ҚР СТ ISO 22000) «тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі менеджменті жүйесі» халықаралық стандартының талаптарын, сондай-ақ «азық-түлік өнімдерінің сапасы мен қауіпсіздігі туралы Нұсқаулықты бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2000 жылғы 29 қарашадағы № 1783 қаулысының талаптарын басшылыққа алуы тиіс. шикізат және тамақ өнімдері», «Қоғамдық тамақтану объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар «санитариялық қағидаларын бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Денсаулық сақтау министрінің 2018 жылғы 23 сәуірдегі № 186 бұйрығы, қоғамның ішкі нормативтік құжаттары және ҚР өзге де НҚА.
Орындаушы сапалы қызмет көрсету мақсатында кәсіптік даярлық пен біліктіліктің тиісті деңгейімен атқаратын лауазымына сәйкес келетін білікті мамандарды тартуға міндетті.
Орындаушының персоналына да мынадай жалпы талаптар қойылады:
өзінің кәсіби қызметіне қатысты нормативтік және басшылық құжаттарды білу;
жалпы мәдениетке ие болу және қызмет көрсетуші персоналдың мінез-құлқының кәсіби этикасын сақтау, санитария талаптарын, жеке гигиена және жұмыс орнының гигиенасын сақтау;
Қазақстан Республикасының аумағында қолданылатын Еңбек және өндірістік тәртіптің барлық талаптарын орындау, Еңбекті қорғау, қауіпсіздік техникасы, өндірістік санитария және өртке қарсы қорғау қағидалары мен нормаларын сақтау;
шеф-аспаздың, 2 адамнан тұратын аспаздардың, ПД-да асхананың ұйымдастырылуын қадағалайтын әкімшінің болуы, сондай-ақ мәзірдің дұрыс дайындалуы, ыдыс жуғыштардың, кассирдің болуы.
Орындаушы қызмет көрсетудің барлық мерзімі ішінде персонал үшін тиісті курстар, тренингтер, семинарлар және т. б. өткізуді қамтамасыз ету жолымен персоналдың біліктілігін арттыруы тиіс.
Орындаушы мемлекеттік стандарттарға, санитарлық және өртке қарсы ережелерге, сондай-ақ Қызмет көрсету кезеңіне арналған басқа да технологиялық және нормативтік құжаттарға сәйкес көрсетілетін қызметтердің сапасына, адамдардың өмірі, денсаулығы, қоршаған орта мен мүлік үшін қауіпсіздікке қойылатын міндетті талаптарды сақтау мақсатында:
Санитариялық нормалар мен қағидалардың талаптарына сәйкес өз қызметкерлерінің медициналық тексеруден және зертханалық тексеруден уақтылы өтуін қамтамасыз ету;
өз қызметкерлерін санитарлық киіммен қамтамасыз ету: халаттар, курткалар, алжапқыштар, қалпақшалар, орамалдар, жеңдер және т. б., олар өнімдерді қызметкерлердің жеке киімдерінен микробтармен ластану мүмкіндігінен қорғауы тиіс, бұл ретте киім нысаны шаруашылық бастығымен алдын ала келісілуі тиіс;
санитариялық киімді күнделікті ауыстыруды қамтамасыз ету, қызметкерлердің санитариялық киіммен дәретханаға баруына жол бермеу, лас киімді бөлек сақтау;
өз қызметкерлерін салалық нормаларға сәйкес жұмыс ерекшелігіне қарай қажетті жеке қорғаныс құралдарымен (көзілдірік, респираторлар, қолғаптар және т. б.), жуу және дезинфекциялау құралдарымен қамтамасыз ету;
Объектіні таза ұстау, сондай-ақ Қазақстан Республикасында қолдануға рұқсат етілген заттар тізіліміне сәйкес Қоғам объектісінен қоқысты уақтылы шығару мен кәдеге жаратуды және жуғыш заттармен тазалауды өз құралдарымен және күштерімен қамтамасыз ету.
Орындаушы азық-түлік құнын нарықтық бағадан төмен қамтамасыз етуі керек. Азық-түлік қымбаттаған жағдайда, Орындаушы мен қоғам Азық-түлік құнын қайта қарастыруы мүмкін.
Конкурсқа қатысуға белгіленген мерзімде мынадай құжаттарды қоса алғанда, бірақ олармен шектелмей ұсынуға тиіс жеке және заңды тұлғалар жіберіледі:
қатысуға өтінім;
жеке тұлға үшін – жеке кәсіпкер ретінде қызметінің басталғаны туралы хабарламаны қоса алғанда, бірақ онымен шектелмей, паспорттың немесе жеке басты куәландыратын өзге де құжаттың көшірмесі, заңды тұлға үшін – электрондық үкімет порталынан заңды тұлғаны мемлекеттік тіркеу туралы анықтама;
олардың аспазшысы жасаған мәзір, онда әр тағамның бағасы көрсетілген;
Төлем шарттары;
өнімді (қызметтерді)жеткізу шарттары;
азық-түлік сапасының сертификаттары;
заңды тұлға үшін-құрылтайшының шешімі немесе келісімге қол қоятын тұлғаның өкілеттігін растайтын Жарғыда көзделген өзге де құжат;
заңды тұлға үшін-салық органында есепке қою туралы куәлік;
көрсетілетін қызметтің біртекті нарығында соңғы 5 жылдағы жұмыс тәжірибесін растайтын құжаттар (актілер және/немесе жүкқұжаттар және т. б.)
оның, аспаздың, 2 адамнан тұратын аспаздардың, әкімшінің, ыдыс жуғыштардың, кассирдің болуын растайтын құжаттар, сондай-ақ олардың кәсіби біліктілігін растайтын құжаттар (еңбек шарты, ақылы қызмет көрсету шарты, дипломдар, сертификаттар, біліктілікті арттыру туралы куәліктер және т. б.);
қызметтердің әлеуетті орындаушысына жоғарыда көрсетілген талаптармен жазбаша келісім.
Қатысушы конкурсқа жіберілмейді:
аффилиирленген жағдайда;
Қазақстан Республикасының резиденті болып табылмайтын.
Конкурс өткізу тәртібі:
Комиссия қатысушы ұсынған құжаттарды 5 жұмыс күні ішінде қарайды;
Осы мерзім ішінде Комиссия қатысушы ұсынған құжаттардың толықтығын тексереді, сондай-ақ оларды бағалайды және салыстырады. Бұдан басқа, ОӘО қатысушы өтінім құрамында ұсынған мәзірдің бағалардың нарықтық бағадан төмен сәйкестігіне талдау жүргізеді. Маркетингтік талдау нәтижелері бойынша ОӘО сараптамалық қорытынды береді.
Конкурсқа қатысушылар құжаттар топтамасын толық ұсынбаған, құжаттар «АлЭС» АҚ талаптарына сәйкес келмеген кезде (оның ішінде нарықтық бағадан төмен баға беру туралы талаптар) Конкурсқа қатысушылардың өтінімдері қабылданбауға жатады.
Комиссия басқа қатысушылармен салыстырғанда міндеттемелерді орындаудың ең жақсы шарттарын ұсынған конкурс жеңімпазын айқындайды.
Бағалар, ыстық тамақпен қамтамасыз ету жөніндегі қызметтерді ұсыну шарттары тең болған кезде, барлық қажетті құжаттар болған кезде нарықта жұмыс тәжірибесі мол қатысушы жеңімпаз болып танылады.
Бағалар тең болған, ыстық тамақпен қамтамасыз ету жөніндегі қызметтерді ұсыну шарттары, барлық қажетті құжаттар болған және нарықта жұмыс тәжірибесі тең болған кезде конкурсқа қатысуға бұрын өтінім берген қатысушы жеңімпаз болып танылады.
Егер конкурсқа құжаттардың толық пакетімен өтінім берген және осы ДСН талаптарына жауап беретін бір қатысушы қатысса, онда ол конкурстың жеңімпазы болып танылады.
Комиссияның шешімі ашық дауыс беру арқылы қабылданады және егер оған Комиссия мүшелерінің жалпы санының көпшілік дауысы берілсе, қабылданды деп есептеледі. Дауыстар тең болған жағдайда комиссия төрағасы дауыс берген шешім қабылданды деп есептеледі.
Конкурс қорытындысы қорытынды хаттама түрінде ресімделеді. Хаттама конкурс нәтижелерін және жеңімпаздың және «АлЭС» АҚ-ның конкурста айқындалған шарттарда келісім жасасу міндеттемелерін тіркейтін құжат болып табылады. Хаттамада қатысушылар, жеңімпаз туралы мәліметтер және комиссияның қалауы бойынша өзге де ақпарат көрсетіледі.
Конкурс нәтижелері бойынша «АлЭС» АҚ қорытындылар хаттамасына қол қойылған сәттен бастап 3 жұмыс күні ішінде жеңімпаздың атына конкурсты жеңіп алған оның конкурстық өтінімін тану туралы хабарлама (конкурс жеңімпазына хабарлама) жібереді. Хабарламамен бір мезгілде «АлЭС» АҚ конкурс жеңімпазына Келісім жобасын жібереді.
Конкурста жеңімпаз деп танылған қатысушы хабарлама келіп түскен күннен бастап 5 жұмыс күні ішінде келісімге қол қояды және оны «АлЭС»АҚ-ға қайтарады. Бұл ретте, Келісімге Тараптар қорытындылар хаттамасы бекітілген күннен бастап 10 жұмыс күні ішінде қол қоюға тиіс.